Biblioteca

 „Informaţia nu estecunoaştere. Singura sursă

a cunoaşterii este experienţa.”

                                                                                                                                                Albert Einstein

 

Biblioteca Comunală Mugeni funcţionează într-un spaţiu de 20 mp, la Primaria comunei Mugeni. Spaţiul funcţional al bibliotecii cuprinde o sală care are următoarele destinaţii: funcţia deeservire şi împrumut cu acces liber la raft, respectiv aici sunt organizate evenimentele culturale.

Fondul bibliotecii este constituit din mai mult de 4.500 volume. Achiziţiile sunt făcute constant, si participand la proiecte contribuim la înnoirea şi completarea colecţiilor, lucru ce constituie un aspect pozitiv în creşterea interesului cetăţenilor comunei pentru bibliotecă, interes concretizat printr-un număr mare de utilizatori ai serviciilor sale.

Din anul 2017 participăm la proiectul intititulat “Servicii de bibliotecă pentru comunităţi” organizată de Bibliotecă Judeţeană „Kájoni János” prin care primim spre folosintă in fiecare an aproximativ 200 de pubicatii noi.

Biblioteca organizeaza următoarele servicii de bază: completare–prelucrare, împrumut la domiciliu pentru persoane cu handicap, consultarea pe loc a documentelor, informare bibliografică.

Participam constant la proiecte si organizam evenimente pentru copii si adulti

 

Programe:

Pentru adulti:

·         Intalnire cu scriitori

·         Maratoane de lectură

 

Programe pentru copii:

·         Concurs de producție și marketing pentru copii – proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani

 

Grupul ţintă al serviciului sunt elevii din clasele V – VIII ale Școlii Gimnaziale Mugeni.

Formarea noţiunilor „Producţie” şi „Marketing” în sfera de noţiuni al elevilor care participă la acest program, este realizat prin experienţa pregătirii şi promovării unor „produse” (care în cazul acesta este turta dulce). Totodată, pentru elevi, este o oportunitate foatre bună de a practica lucrul în echipă.

 

·         Ora sa STIM – proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani

 

Fundația Progress din România și Deutsche Telekom Stiftung a creat împreună o ofertă de servicii la nivel elementar, care vizează consolidarea interesului față de temele ŞTIM în rândul copiilor din România, cu ajutorul bibliotecarilor care sunt implicaţi în proiect.

Proiectul “STEM Volunteer Readers” a fost derulat în Germania cu un mare succes încă de la lansarea sa din 2015 și se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură.

Activităţile generează un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile.

În anul 2019, Biblioteca comunală Mugeni a patricipat între primii, la acest proiect, cu mare interes. In cursul anului am organizat 54 de evenimente.

Programul continuă si in anul 2020 si avem onoarea de a lucra cu copii din clasa pregatitoare si clasele I-IV ale Școlii Gimnaziale Mugeni.

 

·         CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice – proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani

 

Inițiativa națională care are rolul de a crea o mișcare de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale, se află la începutul unui nou an de activitate.

În 2020 avem posibilitatea de a porni şi în comuna Mugeni iniţiativa CODE Kids în parteneriat cu Biblioteca judeteana Kájoni János şi Scoala Gimnazială Mugeni.

 

Vă aşteptăm cu drag la Biblioteca Comunală Mugeni!

Viziteaza pagina de facebook

 

Program cu publicul

Luni, Marti: 14:00 – 18:00

Miercuri, Joi: 09:00 – 13:00

Vineri: pe teren

Skip to content