Actual

ANUNȚ IMPORTANT!!!

NOI RESTRICȚII PENTRU COMBATEREA RĂSPÂNDIRII COVID-19

Aceste restrictii vor intra in vigoare la nivel national incepand de luni, 9 noiembrie, pentru un interval de 30 de zile:

– Predarea orelor la scoala se va face exclusiv in sistemul online. Creșele și afterschool-urile vor rămâne deschise.

– Angajatii din sectorul public si privat vor trece la telemunca peste tot unde este posibil.

– Magazinele trebuie inchise seara cel tarziu la ora 21.00, cu excepția benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu
– Circulatia persoanelor pe timpul noptii va fi restrictionata (între orele 23,00-5,00), pe bază de declarație pe propria răspundere, în care să fie specificat scopul ieșirii. Important este ca declarația respectivă să conțină datele personale, motivul ieșirii și semnătura. Motivele sunt clare: activitate profesională, asistență medicală care nu suportă amânare, cumpărarea de medicamente.

– Petrecerile, si cele publice si cele private, vor fi interzise.

– Targurile si pietele în spații închise trebuie inchise.

– Portul mastii trebuie sa devina obligatoriu pentru toți cei cu vârsta peste 5 ani, peste tot in tara, in toate locurile publice si la toate locurile de munca, indiferent daca vorbim despre locuri din interior sau din exterior.
– Firmele trebuie obligatoriu sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcare mult mai mica, permitand distantarea intre persoane.

FIGYELEM!!! JELENTŐS JÁRVÁNYÜGYI SZIGORÍTÁSOK LÉPNEK ÉRVÉNYBE HÉTFŐTŐL!!!

Kormányhatározatba foglalták a november 9-től (hétfőtől) érvénybe lépő új korlátozásokat. A megszorító intézkedések egyelőre 30 napig lesznek érvényesek. BEZÁRJÁK az óvodákat, iskolákat, de a bölcsődék és az afterschool-ok NYITVA MARADHATNAK. Azok a teraszok, amelyek fedettek és legalább kétoldalról zártak, zárt térnek számítanak, tehát ezekben nem történhet kiszolgálás.

Emellett hétfőtől kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése az utcákon és köztereken a fertőzési rátától függetlenül az 5 éven felülieknek.

Az üzleteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó gazdasági egységeket 21 órakor be kell zárni; a házhoz szállításra, a gyógyszertárakra és a benzinkutakra a korlátozás nem érvényes.

Tilos lesz bármilyen jellegű társas összejövetel (például keresztelő, lakodalom, családi évforduló megünneplése, házibuli) kültéri vagy beltéri megtartása.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LESZ 23,00 és 5 óra között. Éjszaka a lakást csak munkavégzés, gyógyszerbeszerzés, orvosi vizsgálat, ingázás, gyerek- és idősgondozás céljából vagy a családban történt haláleset miatt lehet elhagyni. A lakhelyelhagyás célját a személyi adatokkal együtt egyéni felelősségvállalási nyilatkozatban kell rögzíteni, a kitöltött formanyomtatványt pedig az éjszakai igazoltatáskor fel kell mutatni a hatóságoknak. A nyilatkozatot kézzel is meg lehet írni a személyi adatok és a lakhely elhagyásának indokának feltüntetésével. Kint lehet éjszaka tartózkodni, ha hosszabb – repülőgéppel, vonattal, távolsági busszal való – utazás nyúlik át erre az időintervallumra.

Bezárják a zárt térben működő élelmiszerpiacokat, ócskapiacokat, de a mall típusú bevásárlóközpontokat nem. Az új előírások értelmében nem tarthatók vásárok sem, de a kültéri élelmiszerpiacok nyitva maradhatnak az egészségügyi szabályok betartásával.
A közintézmények, az állami és magánvállalatok alkalmazottai kötelező módon távmunkában dolgoznak. Ott, ahol ez nem lehetséges és legalább 50-en dolgoznak, az alkalmazottakat legalább két csoportba kell osztani, és időeltéréssel kell elkezdeniük és befejezniük a műszakot. Az intézkedések hétfőtől egyelőre 30 napig érvényesek, azt követően helyzetfelmérés következik, amely eredményei alapján döntenek a továbbiakról.

CNSU a aprobat noua lista galbena a Romaniei care va intra in vigoare de miercuri, 7 octombrie 2020 – ora 0:00. In conformitate cu Hotărârea Nr. 47 / 05.10.2020 a CNSU, persoanele care vin din tarile care se afla pe lista galbena vor intra in auto-izolare pentru 14 zile, Daca acestea solicita sa faca un test COVID in ziua a opta dupa carantinare si acesta iese negativ, perioada de carantinare se reduce la 10 zile si pot pleca liber unde doresc. Cetatenii care vin din tarile aflate pe lista galbena si vor sa stea doar 3 zile (72 ore) in Romania, o pot face fara carantinare doar cu prezentarea unui certificat ca in ultimele 48 ore inainte de a intra pe teritoriul Romaniei au facut un test COVID care a iesit negativ.

Lista galbena contine urmatoarele tari europene (intreaga tara, nu s-au mai luat in considerare diversele regiuni): Andorra, Muntenegru, Spania, Cehia, Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Belgia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Luxemburg, Danemarca, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Austria si Georgia.

Din afara Europei, printre tarile aflate pe lista galbena se afla Israel (lider mondial la cazuri), Palestina, Emiratele Arabe Unite si Qatar.

Informare tratarea semintelor de prorumb
Hotararea CJSU Harghita 32 din 20 oct 2020
Hotarare CJSU Harghita 31 din 20 oct 2020
Hotararea CJSU Harghita 32 din 20 oct 2020
Dispozitia 128
Delimitare sectii de votare
Hotararea CJSU Harghita 30 din 16 octombrie 2020
HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 15 octombrie 2020
Hotarare nr.28/12.10.2020
Buletin de avertizare nr. 31/07.10.2020
Hotarare nr.4
Értesítés
Anunți
HOTARARE 18 31.08.2020 Stabilirea unor masuri în domeniul sănătății publice
Hotararea Unitatii Locale de sprijin Mugeni
Ambrozia prezentare si combatere MADR pagina speciala 2020
Informații COVID prefctura
Recomandări fermieri sector vegetal
Recomandări fermieri sector vegetal
Buletin de avertizare 4
Buletin de avertizare 5
Buletin de avertizare 6
Buletin de avertizare 7
Buletin de avertizare 10
Buletin de avertizare 11
Buletin de avertizare 12
Buletin de avertizare 13
Buletin de avertizare 14
Buletin de avertizare 15
Buletin de avertizare 16
Buletin de avertizare 17
Buletin de avertizare 26
Buletin avertizare rapăn T2
Anunt M.Ap.N Centrul Militar Judetean Harghita
Notificarea catre fermierii şi apicultorii de pe raza
Buletin de avertizare nr. 10/20.05.2021-paduchi de frunze
Buletin de avertizare nr. 12/27.05.2021
Buletinul de avertizare privind Gândacul din Colorado
Buletin de avertizare mana cartofului T1
Skip to content