Informații Coronavirus

M. OF. 1078 13.11.2020 Prelungirea stării de Urgența cu data de 14.11.2020

ANUNȚ IMPORTANT!!!

NOI RESTRICȚII PENTRU COMBATEREA RĂSPÂNDIRII COVID-19

Aceste restrictii vor intra in vigoare la nivel national incepand de luni, 9 noiembrie, pentru un interval de 30 de zile:

– Predarea orelor la scoala se va face exclusiv in sistemul online. Creșele și afterschool-urile vor rămâne deschise.

– Angajatii din sectorul public si privat vor trece la telemunca peste tot unde este posibil.

– Magazinele trebuie inchise seara cel tarziu la ora 21.00, cu excepția benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu
– Circulatia persoanelor pe timpul noptii va fi restrictionata (între orele 23,00-5,00), pe bază de declarație pe propria răspundere, în care să fie specificat scopul ieșirii. Important este ca declarația respectivă să conțină datele personale, motivul ieșirii și semnătura. Motivele sunt clare: activitate profesională, asistență medicală care nu suportă amânare, cumpărarea de medicamente.

– Petrecerile, si cele publice si cele private, vor fi interzise.

– Targurile si pietele în spații închise trebuie inchise.

– Portul mastii trebuie sa devina obligatoriu pentru toți cei cu vârsta peste 5 ani, peste tot in tara, in toate locurile publice si la toate locurile de munca, indiferent daca vorbim despre locuri din interior sau din exterior.
– Firmele trebuie obligatoriu sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcare mult mai mica, permitand distantarea intre persoane.

FIGYELEM!!! JELENTŐS JÁRVÁNYÜGYI SZIGORÍTÁSOK LÉPNEK ÉRVÉNYBE HÉTFŐTŐL!!!

Kormányhatározatba foglalták a november 9-től (hétfőtől) érvénybe lépő új korlátozásokat. A megszorító intézkedések egyelőre 30 napig lesznek érvényesek. BEZÁRJÁK az óvodákat, iskolákat, de a bölcsődék és az afterschool-ok NYITVA MARADHATNAK. Azok a teraszok, amelyek fedettek és legalább kétoldalról zártak, zárt térnek számítanak, tehát ezekben nem történhet kiszolgálás.

Emellett hétfőtől kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése az utcákon és köztereken a fertőzési rátától függetlenül az 5 éven felülieknek.

Az üzleteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó gazdasági egységeket 21 órakor be kell zárni; a házhoz szállításra, a gyógyszertárakra és a benzinkutakra a korlátozás nem érvényes.

Tilos lesz bármilyen jellegű társas összejövetel (például keresztelő, lakodalom, családi évforduló megünneplése, házibuli) kültéri vagy beltéri megtartása.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LESZ 23,00 és 5 óra között. Éjszaka a lakást csak munkavégzés, gyógyszerbeszerzés, orvosi vizsgálat, ingázás, gyerek- és idősgondozás céljából vagy a családban történt haláleset miatt lehet elhagyni. A lakhelyelhagyás célját a személyi adatokkal együtt egyéni felelősségvállalási nyilatkozatban kell rögzíteni, a kitöltött formanyomtatványt pedig az éjszakai igazoltatáskor fel kell mutatni a hatóságoknak. A nyilatkozatot kézzel is meg lehet írni a személyi adatok és a lakhely elhagyásának indokának feltüntetésével. Kint lehet éjszaka tartózkodni, ha hosszabb – repülőgéppel, vonattal, távolsági busszal való – utazás nyúlik át erre az időintervallumra.

Bezárják a zárt térben működő élelmiszerpiacokat, ócskapiacokat, de a mall típusú bevásárlóközpontokat nem. Az új előírások értelmében nem tarthatók vásárok sem, de a kültéri élelmiszerpiacok nyitva maradhatnak az egészségügyi szabályok betartásával.
A közintézmények, az állami és magánvállalatok alkalmazottai kötelező módon távmunkában dolgoznak. Ott, ahol ez nem lehetséges és legalább 50-en dolgoznak, az alkalmazottakat legalább két csoportba kell osztani, és időeltéréssel kell elkezdeniük és befejezniük a műszakot. Az intézkedések hétfőtől egyelőre 30 napig érvényesek, azt követően helyzetfelmérés következik, amely eredményei alapján döntenek a továbbiakról.

Hotararea CJSU Harghita 32 din 20 oct 2020
Hotarare CJSU Harghita 31 din 20 oct 2020
Hotararea CJSU Harghita 32 din 20 oct 2020
Hotararea CJSU Harghita 30 din 16 octombrie 2020
HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 15 octombrie 2020
Hotarare nr.28/12.10.2020

Felhívás külföldön élők

CORONAVIRUS
ATENȚIE!

DACĂ PREZENTAȚI SIMPTOMELE, APELAȚI NUMĂRUL DE URGENȚĂ 112 !
APELAȚI MEDICUL DE FAMILIE, NU MERGEȚI LA CABINETE MEDICALE SAU SPITALE !

NU da mâna, NU te îmbrățișa, NU pupa pe nimeni !
Mai degrabă FĂ CU MÂNA, ZÂMBEȘTE-I, SALUTĂL CU VOCE TARE !

Ordonanța-militară-nr.-5-2020
Ordonanța-militară-nr.-6-2020
Ordonanța-militară-nr.-7-2020
Ordonanța-militară-nr.-8-2020
Ordonanța-militară-nr.-9-2020
Ordonanța-militară-nr.-10-2020
Ordonanța-militară-nr.-11-2020
Ordonanța-militară-nr.-12-2020
Listă cu zone afectate de COVID-19, Zona Rosie si Zona Galbena.
Hotararea CLSU Mugeni nr. 1/2020
Hotarare nr.2 CLSU Mugeni
FONTOS FELHÍVÁS
Hotarare nr.4
Értesítés
Anunți
Măsuri luate în vederea limitării posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus
Măsuri de limitare și diminuare a răspândirii coronavirusPotrivit ordonanței, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistență pentru persoane în vârstă sau pentru însotirea copiilor, desfășurarea de activități fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, numai după semnarea unei declarații pe propria răspundere în care să se precizeze motivul.
În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverința permanentă din partea angajatorului .
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu si adevrerința care să ateste deplasarea persoanei între domiciliu și locul de muncă.
Declarația pe proprie raspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispozitia reprezentantilor Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. În cazurile in care deplasarea este facută pentru rezolvarea unei situatii urgente, declarația trebuie să precizeze și traseul.Sujbele religioase se vor ține fără credincioși și pot fi transmise online, iar la ceremoniile religioase de botez, cununie,înmormantare pot participa cel mult opt persoane.

Skip to content